De Belted Galloway is afkomstig van de traditionele Galloway-runderen van de gelijknamige regio in het zuidwesten van Schotland. Ook wel ‘Belties’ genoemd in de volksmond. In 1921 werden ze als apart Schots runderras opgericht. Deze runderen worden vooral voor hun vlees gefokt. Met Belted Galloway kies je voor heerlijk gemarmerd rundvlees en een unieke smaak!

Een sterk, flexibel runderras

De runderen van de Belted Galloway zijn sterk, flexibel, niet ziektegevoelig en vragen weinig of geen tussenkomst van de mens. Ze voeden zich met vezelrijk voer en grove grassen. Ze hebben geen speciale krachtvoer nodig. Ze groeien heel langzaam wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt.

Opvallende zichtbare kenmerken

De Belted Galloway is een hoornloos rund. Hun lange (en vaak zwarte) vacht wordt gekenmerkt door een witte band dwars over hun romp. Dit uiterlijk kenmerk is vermoedelijk het resultaat van de kruising met de ‘Dutch Belted’ of Nederlandse lakenvelder.

Dankzij hun dubbele vacht kunnen de Belties de hele winter buiten doorbrengen. De grove buitenvacht houdt de regen en koude buiten; de zachte ondervacht zorgt voor isolatie en waterdichtheid. Dit betekent dat ze de warmte vooral via hun vacht en niet via hun vet (zoals bij de meeste runderrassen) opslaan.

Mager, mals en smaakvol rundvlees

De unieke vacht van de Belted Galloway speelt dan ook een belangrijke rol in de kwaliteit en smaak van het vlees dat relatief mager, mals en smaakvol is. Het bevat weinig water en is mooi gemarmerd maar bevat weinig overbodig vet. Deze marmering zorgt voor een exclusieve smaak. Het vlees bevat bovendien een hoog gehalte aan omega 3 en 6 vetzuren. Met Belted Galloway maak je dus niet alleen een smaakvolle maar ook een gezonde keuze!

Ontdek gerijpt Belted Galloway vlees nu in onze slagerij

De kerst- en eindejaarsperiode staat voor de deur. Het ideale moment om gezellig te tafelen met een heerlijk stukje vlees. Het liefst van al gerijpt! Ben je benieuwd naar de exclusieve smaak van gerijpt Belted Galloway vlees? Kom dan snel langs in onze slagerij te Aalst en laat je verlekkeren door een heerlijk gerijpte dunne lende van dit op en top Schots runderras.