Bij speciale gelegenheden serveren we al eens graag een groot stuk vlees. Net dan verlies je natuurlijk de tijd even uit het oog en is het vlees te gaar. En voor de rest van de avond zijn de gasten aan het kauwen op één stukje vlees....
De Ierse Angus, internationaal beter bekend als de Black Angus, behoort tot de beste rundvleesrassen ter wereld. Vooral in Ierland en Schotland vind je dit ras in hoge getale terug. Maar ondertussen heeft men de smaak te pakken tot in Canada, de Verenigde Staten en zelfs...
Simmental is een rundveeras dat haar oorsprong vindt in de Zwitserse regio Berner Oberland. Nu vind je het ras vooral terug in Oostenrijk en buurlanden Zwitserland en Duitsland. Wereldwijd zijn er zo’n 41 miljoen Simmental runderen, wat het ras een van de grootste ter wereld maakt....
De Charolais is één van de grootste, oudste vleesrassen ter wereld. Het ras vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Het komt uit de streek van Charolles. Een eerste stamboek werd opgericht in 1864. Robuuste runderen, die Charolais De runderen hebben een roomkleurige vacht. Ze zijn heel robuust...
Montbeliarde en Abondance zijn twee verwante runderrassen die gekweekt worden in de Franse Savoie. Onze leverancier koopt het vlees rechtstreeks aan in de streek en werkt alleen met kleine, familiale kwekers, waar traditie en zorg voor kwaliteit voorop staan. Montbeliarde, goed bespierd Montbeliarde is eigenlijk een...
Ben jij fan van een lekker stukje varkensvlees? Dan zal Duke of Berkshire zeker in je smaak vallen. Dit van origine Britse ras wordt geroemd om zijn unieke smaak en kwaliteit en staat op het menu van tal van toprestaurants. Slagerij D’haens is trouwens exclusief verdeler...